Project

Werkspoor Kavel 3.1

Amsterdam - in uitvoering

CBL Afbouw is betrokken bij de ontwikkeling van 142 vrije sector huurappartementen in Amsterdam: project Werkspoor Kavel 3.1. Op deze kavel komen in totaal vier appartementencomplexen, variërend in aantal appartementen. De woongebouwen liggen pal naast de Werkspoorhal. Ooit een plek waar stoommachines en andere werktuigen werden vervaardigd, straks een verzamelplek van horeca en detailhandel tegen een industrieel decor.

In de huurappartementen van Werkspoor Kavel 3.1 verzorgt CBL het tegelwerk, het stuc-, saus- en scanwerk, het aanbrengen van bouwkundige voorzieningen van toiletten en de gevelisolatie. Een omvangrijk werk dat we uitvoeren in opdracht van Homines Bouw. De locatie - pal aan het water en op maar een klein stukje stad - brengt interessante uitdagingen met zich mee, zoals de aanlevering van bouwmaterialen. 

Werkspoor Kavel 3.1 is gelegen op Oostenburgeiland, van oudsher een werkeiland. Vanaf 1665 was het als werf door de Verenigde Oost-Indische Compagnie in gebruik. Vandaag transformeert het eiland stukje bij beetje naar een stoer woongebied.