Project

The Hudsons

Rotterdam

Gelegen in het Rotterdamse Bospolder-Tussendijken en grenzend aan één van de grootste dakparken van Europa bevinden zich The Hudsons, een nieuwe stedelijke woonwijk. Vijf woonblokken met in totaal 145 koopwoningen. Het is een variatie aan drie- en vierlaagse eengezinswoningen, bijzondere hoekwoningen en appartementen. 

CBL Afbouw voerde - in opdracht van ERA Contour - alle tegelwerkzaamheden uit in de 145 woningen, bracht de zandcementdekvloeren aan en verzorgde de bouwkundige voorzieningen. Bovendien is het kooptraject (qua tegels) door CBL gedaan. 

The Hudsons zijn onderdeel van één van de vijf wijken die door de gemeente Rotterdam is aangewezen voor een samenhangende duurzame gebiedsaanpak. En dat betekent veel kansen en mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid en efficiënt omgaan met energie. Zo zijn de woningen en appartementen gasloos. Als eerste in hun buurt zijn zij aangesloten op stadsverwarming, waardoor zij gebruik maken van de energie die vrijkomt uit bijvoorbeeld restwarmte van de grote bedrijven en de havens in de omgeving.  De rest van de wijk zal in de toekomst hun voorbeeld volgen.


Beeldmateriaal: Mladen Pikulic