Project

Little C

Rotterdam

Little C is een project in Rotterdam-Centrum waarbij op minder dan een hectare 110 koop- en 212 huurwoningen, het Familiehuis Daniel den Hoed en 10.000 m2 aan werkplekken, ateliers en kleinschalige horeca zijn gerealiseerd.

In opdracht van ERA Contour voerde CBL Afbouw op grote schaal stucwerk en tegelwerk uit, verzorgde de bouwkundige voorzieningen en bracht zandcementdekvloeren aan. Grote aantallen vierkante meters vloer- en wandtegel gingen door onze handen, respectievelijk zo'n 2.000 en 9.000 m2. En op maar liefst 87.000 m2 brachten we stucwerk aan. Een mooie opdracht!

Familiehuis Daniel den Hoed is een logeerhuis voor kankerpatiënten en hun naasten zodat zij dicht bij elkaar kunnen blijven. Door de verhuizing van de Daniel den Hoed Kliniek naar het Erasmus MC moest ook het Familiehuis een nieuwe locatie betrekken. De koopovereenkomst voor een pand in Little C werd getekend en op 5 mei 2021 opende het nieuwe Familiehuis in Little C haar deuren voor de eerste logeergasten. CBL Afbouw verzorgde in het gloednieuwe Familiehuis het tegelwerk en de bouwkundige voorzieningen in 30 badkamers en openbare toiletten. 

Little C is een gemengd stedelijk gebied met karakter geworden, met vijftien appartementenblokjes, afgewisseld door pleintjes en veel groen. De gebouwen hebben een stoer uiterlijk, met veel baksteen, hoge plafondhoogtes, stalen trappen en verrassende loopbruggen die gebouwen met elkaar verbinden. 


Beeldmateriaal: Ossip van Duivenbode