Nieuws | 16-11-2022

Werkspoor Kavel 3.1, stoer wonen op Oostenburg

CBL Afbouw is betrokken bij de ontwikkeling van 142 vrije sector huurappartementen in Amsterdam: project Werkspoor Kavel 3.1. Op deze kavel komen in totaal vier appartementencomplexen, variërend in aantal appartementen. De woongebouwen liggen pal naast de Werkspoorhal. Ooit een plek waar stoommachines en andere werktuigen werden vervaardigd, straks een verzamelplek van horeca en detailhandel tegen een industrieel decor.

In de huurappartementen van Werkspoor Kavel 3.1 verzorgen wij het tegelwerk, het stuc-, saus- en scanwerk, het aanbrengen van bouwkundige voorzieningen van toiletten en de gevelisolatie. Een omvangrijk werk dat we uitvoeren in opdracht van Homines Bouw. Uitvoerder Peter: “Het mooie aan dit werk vind ik dat alle disciplines van CBL hier samenkomen. Dat is leuk, ook om de hele club aan te mogen sturen. Op hoogtijdagen zijn er wel zo’n 20 CBL-vakmannen aan het werk."

De locatie - pal aan het water en op maar een klein stukje stad - brengt interessante uitdagingen met zich mee. "Aan materiaalleveringen worden strenge eisen gesteld; vrachten moeten onder een maximum gewicht blijven en alle leveringen moeten worden aangemeld,” vertelt Peter. 

Werkspoor Kavel 3.1 is gelegen op Oostenburgeiland, van oudsher een werkeiland. Vanaf 1665 was het als werf door de Verenigde Oost-Indische Compagnie in gebruik. Vandaag transformeert het eiland stukje bij beetje naar een stoer woongebied.