Nieuws | 15-01-2012

Samenwerking CBL Afbouw en EuroStuc werpt z'n vruchten af

Het in 2010 gestarte samenwerkingsverband tussen CBL Afbouw en EuroStuc begint naar tevredenheid van beide Volendamse bedrijven z'n vruchten af te werpen. Het grote voordeel van deze alliantie is dat opdrachtgevers voortaan zowel het tegelwerk als het stuc- en spuitwerk bij één partij kunnen onderbrengen.

Peter Bond (EuroStuc) en Arie Leijen (CBL Afbouw) zijn zeer content met de succesvolle samenwerking. “Binnen beide organisaties voelden we dat er iets moest gebeuren om aan de wensen van onze opdrachtgevers tegemoet te kunnen komen. We zijn ontzettend blij dat we destijds deze stap genomen hebben. Bij vrijwel elke tegelklus, moet er namelijk ook stucwerk aan te pas komen, en visa versa. Ondanks de malaise in de bouwsector, hebben we het juist nu ontzettend druk met veel gezamenlijke projecten.” vertelt Peter Bond.

Een goed voorbeeld van de succesformule is het Stedelijk Museum, waar CBL Afbouw zo’n 1200 m2 tegelwerk leverde, maar ook ruim 7500 m2 stucwerk. Een tweede voordeel is de verdubbeling in personeelsbezetting, wat het mogelijk maakt om grote projecten onder flinke tijdsdruk te kunnen realiseren. Typerend voorbeeld hiervan is de recente verbouwing van Hotel Krasnapolsky op de Dam in Amsterdam, waar binnen 2 maanden 144 betegelde badkamers en bijna 10.000 m2 stucwerk werden opgeleverd. “We kunnen wel zeggen dat de fusie zijn vruchten heeft afgeworpen. De agenda voor 2012 is inmiddels ook al goed gevuld, dus we gaan het nieuwe jaar in ieder geval met frisse moed tegemoet!” aldus Leijen.