Nieuws | 17-12-2018

CBL voert op grote hoogte tegelwerk uit aan project Up:Town in Rotterdam

Een uitdagend nieuwbouwproject, de 107 meter hoge woontoren in het Wijhavengebied in Rotterdam, genaamd Up:Town. In opdracht van Stebru Bouw, de ontwikkelende bouwer voor dit project, voert CBL Afbouw alle tegelwerkzaamheden uit voor de 150 huurwoningen en 28 koopwoningen waarbij we maar liefst 5000m2 wandtegels en 900m2 vloertegels verwerken. Daarnaast verzorgen wij de bouwkundige voorzieningen zoals de ombouw van inbouwreservoirs, schaamwanden, voorzetwanden en de onderbouwing van baden en nissen. In juni 2018 startten wij het voortraject en naar verwachting werken we tot maart 2019 aan dit complexe, maar mooie project in het centrum van Rotterdam. 

Logistieke uitdaging
Dit gecompliceerde project dwingt ons tot creativiteit en dan met name in het logistieke proces. Want eerlijk is eerlijk: werken op een klein stukje grond in hartje Rotterdam met haast geen mogelijkheid tot parkeren is bepaald geen sinecure. Daarbij beschikken we over weinig tot geen opslag voor onze materialen; een logistieke uitdaging dus! Als antwoord hierop voeren we ‘just in time delivery’ uit waarbij we alle benodigde materialen per verdieping op een vastgesteld tijdstip leveren om deze vervolgens in de ruimtes klaar te zetten voor productie. Continue en open communicatie tussen de uitvoering van CBL en Stebru Bouw is hierbij essentieel en dit gaat prima!

Wijhavengebied Rotterdam
Het Wijnhaveneiland ligt op een strategische plek in Rotterdam. Na de Tweede Wereldoorlog is het gebied volgebouwd met bedrijfsgebouwen. Vanaf eind jaren tachtig wil men er een aantrekkelijk woongebied van maken. Architect Kees Christiaanse van KCAP ontwierp het stedenbouwkundige plan voor de transformatie. Met diverse woontorens wordt het gebied nieuw leven ingeblazen. Dit betekent een verdichting van de binnenstad en een mix van de functies wonen, werken, winkelen en uitgaan. Woontorens die op of rond het Wijnhaveneiland al zijn gerealiseerd, zijn o.a.: Waterstadtoren (109 meter), Scheepmakerstoren (88 meter), The Red Apple (127 meter) en 100Hoog (106 meter).

Afbeeldingen: Light at Work Photography