Nieuws | 30-12-2014

CBL Afbouw van toegevoegde waarde voor Artis en Rijks

Ook in 2014 heeft CBL Afbouw zich weer bewezen als specialistisch afbouwer op het gebied van renovatie en restauratie van rijksmonumenten. In Amsterdam werden twee prestigieuze projecten afgerond waar we bijzonder trots op zijn: de Artis Ledenlokalen en de Philipsvleugel van het Rijksmuseum.

Artis Ledenlokalen
In 2014 heeft Aannemingsbedrijf Gebro BV de renovatie en restauratie van De Ledenlokalen uitgevoerd. Dit rijksmonument van Artis is geheel in oude glorie hersteld. CBL Afbouw verzorgde hier onder andere (betonlook) stucwerk, keramisch tegelwerk en de verwerking van natuursteen (marmer). Tijdens de verbouwing zijn talloze details van de oorspronkelijke architectuur bewaard gebleven. In de vernieuwde lokalen zijn nu een stadsbrasserie, een televisiestudio en 's werelds eerste dierentuin van micro-organismen gevestigd.

Philipsvleugel Rijksmuseum
De Philipsvleugel is de nieuwe tentoonstellingsvleugel van het Rijksmuseum. Het bijgebouw omvat een groot restaurant en 13 zalen met een tentoonstellingsoppervlakte van ruim 1300 vierkante meter. CBL Afbouw verzorgde in opdracht van Koninklijke Woudenberg het keramische tegelwerk en al het stucwerk. In het restaurant en bijbehorende keuken en toiletten zijn de wanden door CBL Afbouw voorzien van betonlook stucwerk (zie foto’s).

Toevoegen en behouden van waarde
Dierentuin Artis en het Rijksmuseum zijn instituten die met jaarlijkse miljoenen bezoekers het internationale aanzien van Amsterdam verrijken. Deze monumenten hebben nu hun verdiende glans terug en zijn duurzaam behouden gebleven voor volgende generaties. CBL Afbouw is trots dat het op haar eigen manier een stukje waarde mag toevoegen aan deze vertegenwoordigers van onze Nederlandse cultuur.

CBL Afbouw bedankt Aannemingsbedrijf Gebro BV en Koninklijke Woudenberg voor deze geweldige opdrachten en toeleverancier Ardex voor de prachtige foto’s.