Nieuws | 04-06-2015

CBL Afbouw gaat ondergronds in Delft

Eind februari 2015 is het nieuwe station van Delft in gebruik genomen. Het bouwwerk telt 3 verdiepingen met kantoorruimte voor onder meer de gemeente Delft. De begane grond is bestemd voor de publieksbalie van de gemeente en de stationshal. De perrons zijn ondergronds te vinden, net als de fietsenstalling. CBL Afbouw verzorgde in opdracht van Structon stucwerk en tegelwerk.

CBL maakt een buiging
Zowel de mezzanine als het eilandperron zijn voorzien van terrazzovloeren van Duracryl uit Capelle aan den IJssel. Terrazzovloeren zijn cementgebonden vloeren waarbij stukjes marmer aan het cement zijn toegevoegd. In de vloer van het perron zijn door CBL Afbouw parallel aan de spoorbaan geleidestroken aangebracht. Door de tegels met ribbelstructuur weten blinden en slechtzienden waar het perron ophoudt. Een secuur en specialistisch klusje. In de eerste plaats omdat de tegels in de terrazzovloer worden gelegd. Ten tweede omdat het 340 meter lange perron over de gehele lengte ligt gebogen is.

Ook de trappen naar het perron zijn door CBL Afbouw betegeld. In de fietsenstalling, die plaats biedt aan zo’n 5.000 tweewielers, verzorgde CBL het tegelwerk én het stucwerk van wanden en plafonds.